Súdny proces s Darou Rolins sa začína znovu, dva roky po tragickej nehode

09.07.2012 Celý región

Praha 9. júla (TASR) - Na Obvodnom súde pre Prahu 2 dnes pokračuje pojednávanie s Darou Rolins v prípade jej nehody v pražskom Šáreckom údolí spred dvoch rokov, pri ktorej zahynul motocyklista. Ide v poradí o tretie pojednávanie, ktorého sa speváčka osobne zúčastní. Celý prípad sa bude prerokúvať od začiatku, pretože po druhom pojednávaní ho dostala na starosť nová sudkyňa. Informovala o tom spravodajská webová stránka iDNES.cz.

Pôvodná sudkyňa JUDr. Zuzana Zápalková bola totiž na podnet speváčkinho právnika Roberta Vladyku odvolaná kvôli zaujatosti. Všetky úkony, ktoré urobila odvolaná sudkyňa, sa teraz musia vykonať znova.

"V žiadnom prípade nejde z našej strany o snahu umelo celú kauzu predlžovať alebo odďaľovať konečné rozhodnutie. Stále veríme v preukázanie Darinej neviny, ale chceme, aby bol súdny proces spravodlivý a v súlade so zákonom," povedala speváčkina manažérka Eva Skallová. Podľa jej slov sa pre Daru ani po dvoch rokoch nič nezmenilo - stále je to veľmi bolestné a speváčka sa cíti nevinná.

"Pozitívne vnímam skutočnosť, že sa v prípade bude postupovať objektívne. Budú sa brať do úvahy všetky dôkazy aj skutočnosti, ktorým doteraz nebola venovaná dostatočná pozornosť," uviedla pre iDNES.cz Dara Rolins v máji, po odvolaní sudkyne Zápalkovej.

Dara Rolins 10. mája 2010 zrazila svojím autom Mercedes Benz 63-ročného Jindřicha Rotrekla, ktorý v zákrute pražskej ulice V Šáreckom údolí išiel na skútri. Muža previezli do pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Až podľa v poradí druhého znaleckého posudku išla speváčka v protismere, a preto je za smrť vodiča zodpovedná.

Speváčkin advokát Vladyka dal vypracovať ďalší posudok, ktorý potvrdil závery toho prvého.

Za usmrtenie z nedbalosti hrozí Dare Rolins trest odňatia slobody od jedného do šiestich rokov.

Zdroj: iDNES.cz
 

Vyberte región